Duyurular

...

2021-2022 Akademik Yılı Öğrenim Hareketliliği Ek Hibe Sonrası Güncellenen Asil-Yedek Listesi

2021-2022 Akademik Yılı Öğrenim Hareketliliği Ek Hibe Sonrası Güncellenen Asil-Yedek Listesi

Sevgili öğrenciler,

 

2021-2022 Akademik yılı öğrenim hareketliliği ek hibe sonrası güncellenen Asil-Yedek listesi aşağıdaki metin ile birlikte web sayfamızda yayınlanmıştır.

“Asil oldunuz” demek programdan hibeli yararlanacaksınız demek anlamındadır. Yedek aday aday öğrenci ise; bölümünde Erasmus notuna (Yabancı dil notu+GNO/2= Erasmus Notu) göre yapılan sıralamalardaki asil listesinde olan herhangi bir öğrencinin vazgeçmesi halinde, Erasmus puanına göre sıra geldikçe asil öğrenci statüsüne geçebilecek öğrenci anlamına gelmektedir. Ayrıca; az öğrencisi olan bölümlerin öğrencilerinden vazgeçme durumu olduğunda ASİL durumuna geçecek öğrencisi olmayan bölümlerin hibeleri de diğer bölümlere sıralamalar dikkate alınarak dağıtılacak ve güncel listeler web sayfamızda ilan edilecektir. Yedek aday adayı öğrencilikten asil öğrenciliğe çıkan öğrencinin başvuru esnasında bize bildirdiği e-postasına ve ilgili bölüm koordinatörüne birimimizden bilgilendirme e-postası da gönderilecektir. Bu nedenle web sayfamızı düzenli kontrol etmeniz ve başvuru esnasında bildirdiğiniz e-postalarınızı düzenli kontrol etmeniz çok önemlidir. Çünkü; yerleştirildiğiniz okullar da resmi işlemler için bildirdiğiniz e-posta adresleriniz üzerinden sizlerle iletişim kuracaklardır.

 

Hibe dağılım yöntemini daha önceki duyurularımızda ve tüm duyurularımızda belirtmiştik. Elimizde olan hibe yüzdesi bölüm listelerindeki Erasmus öğrenim notuna göre yapılan sıralamalara da aynı oranda yansıtılmaktadır. Üniversitemizin hibesi Erasmus aday adayı olmuş öğrenci sayımızın %45’ine yetecek kadar ise bu oran bütün bölümlere aynı şekilde uygulanıyor. Örneğin; (Tahmini bir örnektir). 50 kişilik bölüme de 5 kişilik bölüme de %45 uygulanıyor. Yani 50 kişilik bir bölümden yaklaşık 23 kişi ASİL olarak ilan edilirken 5 kişilik bölümün yaklaşık 3 öğrencisi ASİL olarak ilan ediliyor. Hesaplamalarda ülke grupları ve süreler de önemlidir. Daha sonra bu oranların dışında kalan kişi sayılarına göre de gelen ek hibenin yüzde oranına göre aynı oran uygulanıyor. Bu aralarda vazgeçen öğrenciler olması halinde de yukarıdaki bölümde anlatılan sistem uygulanıyor.

 

Bazı bölümlerde hiçbir ülkeye ve okula yerleştirilmeyen ve asil listesinde yer alan öğrencilerin, bu süreçte herhangi bir ülke ve okula yerleşmesi gerekmekteydi. Tahminen bölüm koordinatörleri akademik kriterlere, ders eşleştirmelerine ve öğrencilerin yaptıkları tercihlere göre bu yerleştirmeleri yapmıştır. Dolayısıyla birçok bölümde bu durumdaki öğrencilerin yerleştirileceği ikili anlaşmada kontenjan bulunmuyor ise; en kısa sürede vazgeçme dilekçesi vermesi gerekmektedir. Aksi takdirde seneye açılacak başvuruda bu öğrencilerin Erasmus puanından 10 puan kesintisi gerçekleştirilecektir. Ayrıca; bu kategorideki öğrencilerden vazgeçme dilekçesi vermemiş öğrenciler,  yerleştirilmesi yapılmış ve işlemlerine yedek olduğu için devam edemeyen öğrencilere engel olmaktadırlar.

 

Hiçbir öğrenci için ilk aşamada 1 yıllık Erasmus dönemine onay verilmemektedir. Öncelik tamamen yedek aday adayı öğrencilerin asil olmasıdır. Birçok öğrencimizi yerleştirirken bu yıl birçok okulla yazışmalar yapıldı ve kontenjanlarını sonuna kadar kullanacak şekilde yerleştirmeler yapıldı. Hatta fazla öğrenci alır mısınız diye yazılan ve pandemi sebebiyle öğrenci kabul edemiyoruz diyen okullar da oldu. Dolayısıyla hibesiz dahi uzatma yapmak isteyenler öğrencilerin kontenjan konusunu öncelikle dikkate alması gerekmektedir.  Dönem uzatabilmenin temel 4 koşulu vardır. Ama en önemli koşul; karşı okullar ile Çukurova Üniversitesinin arasındaki mevcut ikili anlaşmanın 1. ve 2. Dönem tüm öğrencilerin eğitim görmesini sağlayacak toplam süreyi kapsamasıdır. Bu en önemli koşul uygun değilse hibesiz dahi kalmanız mümkün değildir.

 

Listelerde vazgeçeceği kesin olarak bildirilen ama resmi vazgeçme dilekçesini ısrarlı hatırlatmalara rağmen vermeyen öğrenciler de düzenli olarak telefon ile aranıyor ve e-posta ile hatırlatılıyor. Bu dilekçeler olmadan sistemden silinmesi yasal değildir. Silinmedikleri sürece de diğer öğrencilerin asil olmasına engel olmaktadırlar. Gitmeyeceği kesin olan öğrenciler, 2020  Erasmus öğrenim projesinden vazgeçme dilekçesi vererek 2021 proje başvurusu açıldığı zaman başvurularını puan kesintisi olmadan yapabilirlerAksi takdirde seneye açılacak başvuruda bu öğrencilerin Erasmus puanından 10 puan kesintisi gerçekleştirilecektir.

 

Dışilişkiler web sayfamızda Erasmus/Öğrenim kısmında öğrencinin ve koordinatörün yol haritası ve dokumanlar-formlar kısmında ise gitmeden önce ve döndükten sonra yapılacaklar, geçen senenin oryantasyon sunumu ve öğrencilerin imzaladığı taahhütname yer almaktadır. Öncelikle asil olmuş öğrencilerin taahhütnameleri doldurup imzalayarak ofisimize e-posta yoluyla ulaştırmaları zorunludur.

 

Dışilişkiler birimi de tüm devlet daireleri gibi dönüşümlü ve saat 10.00-16.00 arasında çalışıyor. İşlemlerinizi telefon ve/veya özellikle e-mail adresleri üzerinden gerçekleştirmeniz pandemiden dolayı daha uygundur. Ayrıca; ofise gelmeniz gereken durumlar için web sayfamızda bulunan randevu sisteminden randevu alarak gelmeniz zorunludur. (Telefon ve/veya e-posta üzerinden randevu alınmamaktadır.) Randevu sistemi aynı gün için randevu vermez. Bir gün önceden bir gün sonrası için mesai saatleri dahilinde randevu alabilirsiniz. Randevu saatinde ofisimize geldiğinizde girişteki bankodaki zili kullanmanız gerekmektedir.

 

Sağlıklı ve güzel günler, iyi çalışmalar.

 

BÖLÜMLER BAZINDA ASİL ve YEDEK LİSTESİ

Alman Dili Eğitimi için tıklayınız.

Antrenörlük Eğitimi için tıklayınız

Bahçe Bitkileri Bölümü için tıklayınız.

Beden Eğitimi Öğretmenliği için tıklayınız.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü için tıklayınız.

Bitki Koruma Bölümü için tıklayınız.

Biyoloji Bölümü için tıklayınız.

Biyoteknoloji için tıklayınız.

Ceyhan Makina Mühendisliği için tıklayınız.

Ceyhan Veteriner Fakültesi için tıklayınız.

Çevre Mühendisliği için tıklayınız.

Eczacılık için tıklayınız.

Ekonometri Bölümü için tıklayınız.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği için tıklayınız.

Endüstri Mühendisliği için tıklayınız.

Gazetecilik Bölümü için tıklayınız.

Gıda Mühendisliği için tıklayınız.

Grafik Bölümü için tıklayınız.

Hemşirelik için tıklayınız.

Hukuk Fakültesi için tıklayınız.

İç Mimarlık için tıklayınız.

İktisat Bölümü için tıklayınız.

İletişim Bilimleri Bölümü için tıklayınız.

İngiliz Dili Eğitimi için tıklayınız.

İnşaat Mühendisliği için tıklayınız.

İstatistik Bölümü için tıklayınız.

İşletme Bölümü için tıklayınız.

Konservatuvar için tıklayınız.

Kozan İşletme Fakültesi için tıklayınız.

Makine Mühendisliği için tıklayınız.

Mimarlık Bölümü için tıklayınız.

Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü için tıklayınız.

Otomotiv Mühendisliği için tıklayınız.

PDR Bölümü için tıklayınız.

Peyzaj Mimarlığı Bölümü için tıklayınız.

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü için tıklayınız.

Spor Yöneticiliği Bölümü için tıklayınız.

Tarım Ekonomisi Bölümü için tıklayınız.

Tarım Makinaları Bölümü  için tıklayınız.

Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü için tıklayınız.

Tarla Bitkileri Bölümü  için tıklayınız.

Tekstil Mühendisliği için tıklayınız.

Tıp Fakültesi için tıklayınız.

Uluslararası İlişkiler Bölümü için tıklayınız.