ALMANYA'DA STAJ YAPACAK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!!

Almanya Büyükelçiliği tarafından, Erasmus+ staj hareketliliği kapsamında vize başvurusu yapacak öğrenciler için sunulması talep edilen belgeler ile ilgili açıklama aşağıda bilgilerinize sunulmuştur:

- Geçiminizi nasıl sağlayacağınıza dair belge

• Tükiye’deki üniversitenin teşvik tutarının tamamını (şu anda 750 EURO) teyit edememesi halinde (örneğin öğrencinin kendisi ödemenin tamamını veya bir kısmını üstleniyor ise) velilerin veya başvuru sahibinin yeterli bakiyeye sahip banka hesap dekontları kabul edilmektedir (Üniversite tarafından hibe miktarını belirtilen yazıya göre ek finans belgeleri gösterilecektir).
  • Başvuru yapılmadan kısa süre önce yeni yatırılan hesap bakiyelerine dair dekontlar kabul edilmemektedir.
  • Bloke hesabının (Sperrkonto) açılması şartı aranmamaktadır.

- Almanya’da staj dönemi boyunca nerede konaklayacaklarına dair belge

• Başvuru belgeleri arasında öğrencinin nerede konaklayacağına dair belge mutlaka yer almalıdır.

- Learning Agreement for Traineeships

• LAfT (Commitment) belgesinin 2. sayfasında Erasmus staj yerinin, Türkiye’deki üniversitenin ve Almanya’da staj yapacağı kurumun imzası gerekmektedir.
  • LAfT’nin her sayfasında ek imza gerekli değildir.
  • LAfT‘de Türkiye’deki üniversitenin imzası ve kaşesi aslı halinde sunulmalıdır.