Duyurular

...

Erasmus+ ÇukurovaMED Staj Konsorsiyum Projesi Staj Hareketliliği I. ÇAĞRI- Başvuru Duyurusu


Erasmus+ ÇukurovaMED Staj Konsorsiyum Projesi

Staj Hareketliliği I. ÇAĞRI- Başvuru Duyurusu

Başvurular 13 Mart 2018 tarihinde başlayıp 25 Nisan 2018 tarihinde (saat 17:00) sona erecektir.

DİKKAT!

Üniversitemizin Staj Konsorsiyum proje başvurusu kabul edilmiş, ancak hibe başvurularının sonuçları henüz açıklanmamıştır. Bu çağrı ÇukurovaMed Staj Konsorsiyum 2018-2020 projesi için açılan ilk çağrıdır.

2018-2019 Dönemi Erasmus Staj başvurusu yapmış olup staj yerinden kabulü olan ancak dil barajını geçemeyen öğrenciler için bu ikinci bir fırsat olacaktır. Dil sınavı tarihlerine kadar dil seviyelerini geliştirmeleri ve sınavı geçmeleri halinde hareketlilikten faydalanabileceklerdir.

2018-2019 Dönemi için yapılan Dil sınavını geçmiş ancak kendi bölümü içerisinde alt sıralarda olan öğrenciler dilerse Erasmus Dil sınavı puanlarını kullanabilir ve ÇukurovaMED Staj Konsorsiyum bütçesinden hibelendirilmek üzere başvuru formunu doldurabilirler.

 

   İlk kez başvuru yapacak olan adayların başvuru formunda girecekleri

Erasmus Dil sınavı seçeneğini işaretlemeleri gerekmektedir. Erasmus Dil

Sınavları tarihleri aşağıda verilmektedir.



Erasmus+ Dil Sınavı Takvimi

 

Tarih

Saat

Yer

İngilizce Yazılı Sınav

02.05.2018

13:00

YADYO

İngilizce Sözlü Sınav

04.05.2018

13:00

YADYO

Almanca Yazılı Sınav

02.05.2018

09:30

R1 derslikleri

Almanca Sözlü Sınav

03.05.2018

13:30

R1 derslikleri

Fransızca Yazılı Sınav

03.05.2018

09:30

R1 derslikleri

Fransızca Sözlü Sınav

04.05.2018

09:30

R1 derslikleri

 

ÇukurovaMED Staj Konsorsiyum Projesi I. Çağrı için belirlenen Erasmus Dil Sınavı Limiti ile aşağıda belirtilen hususları dikkatlice okuyunuz.

İngiliz Dili Eğitimi Erasmus Dil Sınavı Limiti: 80

Alman Dili Eğitimi Erasmus Dil Sınavı Limiti: 70

Fransızca Dili Eğitimi Erasmus Dil Sınavı Limiti: 70

Yüksek Lisans/Doktora: 60

Lisans:60

Ön lisans: 50

Başvuru formu için lütfen tıklayınız. Lütfen başvuru yapmadan önce başvuru koşullarını dikkatlice okuyunuz.

Başvuru formunu bilgisayar ortamında doldurduktan sonra gerekli belgeleri (Islak imzalı başvuru formu, son Transkript, bir adet fotoğraf) en geç 25 Nisan 2018 saat 17:00ye kadar Dış İlişkiler Birimime Erasmus Koordinatörlüğüne getirilmesi gerekmektedir.

2018 sözleşme Dönemi Erasmus Uygulama El Kitabında seçim ölçütleriyle ilgili kurallar sayfa 11’de verilmiştir.

Akademik başarı düzeyi

%50 (toplam 100 puan üzerinden)

Dil seviyesi

%50 (toplam 100 puan üzerinden)

Şehit ve gazi çocuklarına

+15 puan[1]

Engelli öğrencilere (engelliliğin belgelenmesi kaydıyla)

+10 puan

2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamındahaklarındakorunma,bakım veya barınmakararı alınmışöğrencilere

+10 puan[2]

Daha önce yararlanma (hibeli veya hibesiz)

-10 puan

Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılma

-10 puan

 

Daha önce programdan yararlanma ile ilgili açıklama:

Daha önce Erasmus+ programlarından (Öğrenim/Staj/KA107) yararlanma durumunda “-10 puan” uygulanması, önceki öğrenim kademesinde gerçekleştirilen veya yükseköğrenim öğrenci/staj hareketliği dışındaki hareketlilikler için uygulanmaz. Hareketlilik gerçekleştirmiş bir öğrencinin aynı öğrenim kademesi içerisinde tekrar başvurması halinde uygulanır.

Aynı öğrenim kademesi içerisinde daha önceki bir seçim döneminde seçilmiş, fakat mücbir bir sebebe dayanmaksızın, faaliyetini gerçekleştirmemiş öğrenciler için, hak kazanmış olunmasına rağmen, faaliyetin gerçekleştirilmediği her faaliyet için “-10 puan” azaltma uygulanır.

Yükseköğretim kurumunun öğrenim ve staj hareketliliği seçimlerini aynı başvuru ve değerlendirme süreci içerisinde gerçekleştirmesi halinde; daha önce hareketlilikten faydalanmayan bir öğrencinin hem öğrenim, hem staj faaliyetine aynı zamanda başvurması durumunda, “-10 puan” azaltmanın hangi faaliyette uygulanacağı öğrencinin tercihine bırakılır. Bu durumda öğrenciden hangi faaliyette azaltma uygulanmasını tercih ettiğine yönelik bir dilekçe alınır.

Hem öğrenim, hem staj faaliyetine aynı zamanda başvurması durumunda, daha önce faydalandığı hareketlilik türünden “-10” puan, başvurduğu ikinci hareketlilik türünden ise “-20” puan azaltma uygulanır. Azaltmalar öğrencinin toplam puanı üzerinden yapılır.

Bir öğrencinin hareketlilik faaliyeti ile vatandaşı olduğu ülkeye gitmesi mümkündür; ancak değerlendirme sürecinde bu öğrencilere -10 puan kesintisi uygulanır.

Daha önce başvuru yapmış, formunu teslim etmiş ancak dil sınavlarından herhangi birine keyfi olarak katılmayan öğrencilere -10 puan uygulanacaktır. Ayrıca bu öğrencilere sınav için yapılan harcamalar ilgili birim tarafından rücu edilecektir. Ancak mazeret sınavı yapılmaz.

Erasmus Dil Sınavı sonuçlarından sonra yapılacak olan Bilgilendirme Toplantısına geçerli mazeret (belgelendirilmiş sağlık sorunu, belgelendirilmiş sınav/derse katılım zorunluluğu) bildirmeden (toplantı yapılmadan en az iki gün öncesinde belgelendirilmelidir) toplantıya katılmayan yararlanıcılara -5 puan uygulanacak ve bölüm sıralaması yeniden düzenlenecektir.

 

BAŞVURU İLE İLGİLİ GENEL KURALLAR

  • Başvuru yapacak olan öğrencilerin tam zamanlı öğrenci olması gerekmektedir.
  • Çukurova Üniversitesine kayıtlı tüm önlisans, lisans, yüksek lisans, ve doktora öğrencileri başvuru yapabilir.
  • 2018-2019 Dönemi Erasmus Staj Başvurusu yapmış olup staj yerini belirlemiş, dil sınavında başarılı olmuş ancak kendi bölüm sıralamasında alt sıralarda olan öğrenciler Erasmus Dil puanlarını ve kabul belgelerini kullanabilirler.
  • Başvuru için öğrencilerin en son genel not ortalamasının ön lisans ve lisans öğrencileri için en az 2.20/4.00 veya 58/100, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için 2.50/4 veya 65/100 olması gerekmektedir.
  • Başvuru yapacak olan öğrencilerin güncel Transkripterini orijinal ve mühürlü olarak başvuru formu ile birlikte getirmesi gerekmektedir.
  • Adayların staj yerleri ve staj tarihlerini belirlenmiş olması gerekmektedir. Staj süresini en fazla 6 ay olarak belirlemeniz gerekmektedir. İmzalı Niyet Beyanında süreler açık olarak yazılmalı ve bir kopyası başvuru esnasında başvuru formuna eklenmelidir.
  • Bütün adaylar Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ve Enstitü görevlileri ve Dış İlişkiler ilgili personeli ile birlikte yürütülecek olan “Uygunluk Kontrolünden” geçecek ve uygun olan adayların listesi Dış İlişkiler web sayfasında yayınlanacaktır. Dil Sınavına girecek olan öğrencilerin listeleri ayrı ayrı yayınlanacaktır.
  • Uygunluk kontrolünün sonuçları ile ilgili itirazlar için üniversitemizin resmi itiraz prosedürünü kullanabilirsiniz.
  • ÇukurovaMED Staj Konsorsiyum projesi için kabul edilen dil sınavı üniversitemizin ilgili birimlerince yapılan İngilizce, Fransızca ve Almanca Erasmus Dil Sınavlarıdır. Başka dil sınavları kabul edilmeyecektir.
  • Adaylar birden fazla dil sınavına girebilirler. Dil sınavlarıyla ilgili belirtilen limitlerin altında kalan öğrenciler hareketlilikten faydalanamazlar.
  • Erasmus Dil Sınavları AvrupaDil Portfolyosuna göre B2 seviyesinde yapılacaktır (http://adp.meb.gov.tr/nedir.php)
  • Staj Hareketliliği süresi minimum 2 aydır. Bu süre mücbir sebep dışında azaltılamaz. Hareketlilik süresinin asgari sürenin altında olması durumunda söz konusu hareketlilik için hibe ödemesi yapılmaz, öğrenci sıfır hibeli olarak rapor edilir.
  • Staj faaliyetinin öğrencinin diploma programı için zorunlu olması gerekmez.
  • Öğrenim süresi içinde her sınıfta ve öğrenim programlarının son sınıfında olan öğrenciler mezun olduktan sonra staj faaliyeti gerçekleştirebileceklerinden ÇukurovaMED Staj Konsorsiyum projesi I. Çağrı’ya başvuru yapabilirler.
  • Başvurular ücretsizdir.

 

Değerlendirme sonuçları dil sınavları sonuçları elde edildikten sonra adaylar ASİL VE YEDEK ADAY ADAYLARI LİSTESİ olarak duyurulacaktır.



7     Muharip gaziler ve bunların eş ve çocukları ile harp şehitlerinin eş ve çocuklarının yanı sıra 12/4/1991 tarih ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 21. Maddesine göre “kamu görevlilerinden yurtiçinde ve yurtdışında görevlerini ifa ederlerken veya sıfatları kalkmış olsa bile bu görevlerini yapmalarından dolayı terör eylemlerine muhatap olarak yaralanan, engelli hâle gelen, ölen veya öldürülenler”in eş ve çocukları ile 23 Temmuz 2016 tarih ve 667 sayılı KHK’nin 7. Maddesi uyarınca, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemi ile bu eylemin devamı niteliğindeki eylemler sebebiyle hayatını kaybedenlerin eş ve çocukları veya malul olan siviller ile bu kişilerin eş ve çocukları Erasmus+ öğrenci hareketliliğine başvurmaları halinde önceliklendirilir.

[2]  Önceliklendirme için öğrencinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan hakkında 2828 sayılı Kanun uyarınca koruma, bakım veya barınma kararı olduğuna dair yazıyı ibraz etmesi gerekir.