Duyurular

...

2016-2017 Erasmus Personel Hareketliliği Başvuruları ile İlgili Önemli Açıklamalar

2016-2017 Erasmus Personel Hareketliliği Başvuruları ile İlgili Önemli Açıklamalar

 

05.09.2016 tarihinde birimimiz web sayfasında 2016-2017 Erasmus Personel Hareketliliği başvuru ilanı yayınlanmıştır. İlk duyuruda belirtilen başvuru süresi 7 Ekim 2016 tarihinde uzatılmış ve başvuruların kabulü 31.10.2016 tarihinde saat 17:00’de sona ermiştir. Ancak yapılan toplam başvuru sayısı Asil ve Yedek listelerinin oluşturulması için yeterli olmamıştır. Bu nedenle 15 günlük ek süre verilmiştir.

 

Başvuru kriterlerine bu yıl eklenen “Dil Belgesi” ile ilgili olarak bu ek süredeki başvurular için aşağıdaki hususlar dikkate alınmalıdır.

 

Ders Verme Hareketliliği için “vatandaşı olunan ülkeye ait kimlik belgesi / yurtdışındaki bir yükseköğretim kurumunda eğitim alındığına dair diploma / Türkiye’deki bir üniversitede derslerin yabancı dilde verildiği lisans, yüksek lisans veya doktora öğrenimini tamamladığına dair diploma” sahipleri ile Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Öğretim Elemanlarının (Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca) yabancı dil puanı taban puan olarak 65 yabancı dil puanı kabul edilecektir.

 

Eğitim Alma Hareketliliği için dil puanı önceliklendirilecektir. Dil puanı kriterlere uymayan ya da dil notu olmayan başvuru sahipleri diğer kriterler göz önüne alınarak 2. yedek listesinde sıralamaya alınacaktır. Aynı Fakülte/Bölümlerden başvuru yapanlar arasında en yüksek puana sahip olan öne çıkacak, diğeri/diğerleri 1. veya 2. yedek listesinde yer alacaktır. Türk Dili ve Edebiyatı ve Türkçe Eğitimi bölümlerinden Türkoloji bölümlerine yapılan başvurularda dil kriteri aranmayıp taban puan olan 50 puan üzerinden puanlama yapılacaktır.

 

 

Başvuru yapmak isteyenlerin 16.11.2016 tarihinde saat 17:00’ye kadar başvurularını getirmeleri gerekmektedir.

 

Tüm başvuruların nihai değerlendirmesi 16.11.2016 tarihinden sonra yapılacağından ASİL ve YEDEK listeler ilgili tarihten sonra ilan edilecektir.