ERASMUS+ YABANCI DİL SINAV SONUÇLARI

Sınav sonuçlarına bakmadan önce lütfen aşağıdaki bilgileri okuyunuz!

İngilizce sınav sonuçlarına itirazı olanların itirazlarını yasal süreler içinde YADYO'ya iletmeleri gerekmektedir.

Almanca ve Fransızca sınav sonuçlarına itirazlar yasal süre içerisinde ilgili bölümlere yapılmalıdır.

Erasmus Dil Sınavı Limitleri

Öğrenim

Staj

İngiliz Dili Eğitimi

90

85

Alman Dili Eğitimi

Fransız Dili Eğitimi

Yüksek Lisans/Doktora

65

Güzel Sanatlar bölümleri

65

50

Lisans (Spor Bilimleri Fakültesi, Konservatuvar, Türk Dili ve Edebiyatı, Türkçe Eğitimi, Tekstil ve Moda Tasarım, İlahiyat)

Ön Lisans

ÖNEMLİ!

Öğrenim hareketliliği için dil barajını geçen ve  AFAD'a ilişkin belge teslimi yapmak isteyen öğrencilerin belgeleri 25.03.2024 tarihine kadar cuerasmusoutgoing@gmail.com  adresine PDF olarak göndermeleri gerekmektedir.

+10 puan uygulanması gereken öğrenciler: kendileri veya birinci derece yakınları Adana’da veya Ulusal Ajans tarafından 08.03.2023 tarihinde yayınlanan ilgili belgede yer alan diğer illerde (Cumhurbaşkanlığı’nın 08.02.2023 tarih ve 6785 sayılı kararıyla OHAL ilan edilen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illeri ile AFAD Başkanlığı’nın kararlarıyla genele etkili afet bölgesi ilan edilen Batman, Bingöl, Elazığ, Kayseri, Mardin, Niğde, Tunceli illeri ile Sivas’ın Gürün ilçesinde) ikamet etmekte olanlar.

İstenecek belge: afetzede yardım belgesi ve/veya banka dekontu ile vukuatlı nüfus kayıt örneği.

İngilizce sınav sonuçlarına ulaşmak için tıklayınız.

Fransızca sınav sonuçlarına ulaşmak için tıklayınız.

Almanca sınav sonuçlarına ulaşmak için tıklayınız.