ERASMUS+ ÖĞRENİM/STAJ/DOKTORA VE STAJ KONSORSİYUM BAŞVURULARI - YABANCI DİL SINAV SONUÇLARI GÜNCELLENMİŞTİR!

Almanca yabancı dil sınavının sonuçları güncellenmiştir. Güncel Almanca sınav sonucu ve diğer sınavların sonuçları aşağıda yer almaktadır. Yabancı dil sınav sonuçlarına yönelik yapılan itirazlar ile ilgili tarafımıza herhangi bir güncelleme ulaştığında ayrıca duyuru yapılacaktır.

İngilizce sınav sonuçları için tıklayınız.

Almanca sınav sonuçları için tıklayınız.

Fransızca sınav sonuçları için tıklayınız.

Lütfen sınav sonuçlarını incelerken başvuru yaptığınız hareketlilik türüne, bölüm ve ilgili eğitim kademesine dikkat ediniz.

Erasmus Dil Sınavı Limitleri

Öğrenim

Staj

İngiliz Dili Eğitimi

90

Alman Dili Eğitimi

Fransız Dili Eğitimi

Yüksek Lisans/Doktora

65

60

Lisans(BESYO, Konservatuvar, Türk Dili ve Edebiyatı, Türkçe Eğitimi, Tekstil ve Moda Tasarım, İlahiyat)

50

Ön Lisans

50

*** 6 Şubat 2023 deprem felaketine bağlı +10 puan uygulaması ve ilave hibe desteği ile ilgili ikamet ve akrabalık belgesi – ÖNEMLİ!

Dil barajını geçen ve aşağıda belirtilen kategoriler için belge teslimi yapmak isteyen öğrencilerin belgeleri 28.04.2023 tarihine kadar erasmus@cu.edu.tr  adresine PDF olarak göndermeleri gerekmektedir.

1)         +10 puan uygulanması gereken öğrenciler: kendileri veya birinci/ikinci derece yakınları Adana’da veya Ulusal Ajans tarafından 08.03.2023 tarihinde yayınlanan ilgili belgede yer alan diğer illerde (Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Elazığ) ile Sivas’ın Gürün ilçesinde ikamet etmekte olanlar.

İstenecek belge: bunu kanıtlayan ikamet belgesi)

2)         İlave hibe desteği verilebilecek öğrenciler:  kendileri veya 1. Derece yakınları Adana ya da ilgili belgede sayılan diğer illerde (Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Elazığ) ile Sivas’ın Gürün ilçesinde ikamet etmekte olup AFAD’dan afetzede yardımı alanlar.

İstenecek kanıtlayıcı belge:  afetzede yardım belgesi, banka dekontu vs)