Duyurular

...

2022-2023 Akademik Yılı Doktora Öğrenim Hareketliliği Asil-Yedek Listesi

2022-2023 Akademik Yılı Doktora Öğrenim Hareketliliği Asil-Yedek Listesi

Sevgili öğrenciler,

Sizlerin de başvurup, yabancı dil sınavlarını belirlenen limitlere göre sınavı geçtiğiniz ve bölüm koordinatörleriniz tarafından yerleştirmelerinizin yapıldığı; bu yıl seçilen ve 2022-2023 akademik yılında gidecek öğrenciler; 2021 projesinden hibelendirilecektir. 2022-2023 Akademik yılında öğrenim hareketliliğinden gidecek öğrencilerimizin asil-yedek listesi aşağıda yer almaktadır.

“Asil oldunuz” demek hibeli yararlanacaksınız demek anlamındadır. Yedek aday aday öğrenci ise; bölümünde Erasmus notuna (Yabancı dil notu + GNO= Erasmus Notu) göre yapılan sıralamalardaki herhangi bir öğrencinin vazgeçmesi halinde, gene Erasmus notuna göre sırasıyla yedek öğrenciler asil öğrenci statüsüne geçecektir. Ayrıca; bölüm dışında az öğrencisi olup yerine yerleşecek öğrencisi kalmayan bölümlerin hibeleri de diğer bölümlere sıralamalar dikkate alınarak dağıtılacak ve güncel listeler web sayfamızda ilan edilecektir. Yedek aday adayı öğrencilikten asil öğrenciliğe çıkan öğrencinin başvuru esnasında bize bildirdiği e-postasına ve ilgili bölüm koordinatörüne birimimizden bilgilendirme e-postası da gönderilecektir. Bu yüzden web sayfamızı düzenli kontrol ediniz ve başvuru esnasında bildirdiğiniz e-postalarınızı düzenli kontrol ediniz. Çünkü yerleştirildiğiniz okullar da resmi işlemler için bildirdiğiniz e-posta adresleriniz üzerinden sizlerle iletişim kuracaklardır.

Hiçbir öğrenci için ilk aşamada 1 yıllık Erasmus dönemine onay verilmemektedir. Öncelik tamamen yedek aday adayı öğrencilerin asil olmasıdır. Dönem uzatabilmenin temel 4 koşulu vardır. Ama en önemli koşul; karşı okullar ile Çukurova Üniversitesinin arasındaki mevcut ikili anlaşmanın 1. Ve 2. Dönem tüm öğrencilerin eğitim görmesini sağlayacak toplam süreyi kapsamasıdır. Dolayısıyla kendi parasıyla kalmak isteyen öğrenciler için de en önemli koşuldur.

Listelerde vazgeçeceği kesin olarak bildirilen ama resmi vazgeçme dilekçesini ısrarlı hatırlatmalara rağmen vermeyen öğrenciler de düzenli olarak telefon ile aranıyor ve e-posta ile hatırlatılıyor. Bu dilekçeler olmadan sistemden silinmesi yasal değildir. Diğer öğrencilerin asil olmasına engel olmaktadırlar. Gitmeyeceği kesin olan öğrenciler, 2021 Erasmus öğrenim projesinden vazgeçme dilekçesi vererek 2022 proje başvurusu açıldığı zaman başvurularını puan kesintisi olmadan yapabilirler. Aksi takdirde seneye açılacak başvuruda bu öğrencilerin Erasmus puanından 10 puan kesintisi gerçekleştirilecektir.

Ek hibe talebinde bulunacağız. Bu talebin ne kadarı onaylanır bilmiyoruz. Türkiye deki 200 e yakın üniversiteden, çeşitli yasal süreçlerden geçilerek, talepler toplanıyor. Tüm Türkiye de aynı anda resmi yazı ile kurumlara bildiriliyor. Miktar belli olunca; bir süre, hesaplama için işlemler yapacağız ve sonuçları web sayfamızdan ilan edeceğiz.

Dış ilişkiler web sayfamızda Erasmus/Öğrenim kısmında öğrencinin ve koordinatörün yol haritası ve dokumanlar-formlar kısmında ise gitmeden önce ve döndükten sonra yapılacaklar, oryantasyon sunumu ve öğrencilerin imzaladığı taahhütname yer almaktadır. Asil ve yedek tüm öğrencilerin taahhütnameleri doldurup, imzalayarak ofisimize e-posta yoluyla ulaştırmaları zorunludur.

Dış ilişkiler birimine gelmeniz gereken durumlar için web sayfamızda bulunan randevu sisteminden randevu alarak gelmeniz zorunludur. (Telefon ve/veya e-posta üzerinden randevu alınmamaktadır.) Randevu sistemi aynı gün için randevu vermez. Bir gün önceden bir gün sonrası için mesai saatleri dahilinde randevu alabilirsiniz. Randevu saatinde ofisimize geldiğinizde girişteki bankodaki zili kullanmanız gerekmektedir.

Sağlıklı ve güzel günler, iyi çalışmalar.

Müge ERGİN

 

Bitki Koruma Bölümü için tıklayınız

Endüstri Mühendisliği Bölümü için tıklayınız

Gıda Mühendisliği Bölümü için tıklayınız

İngiliz Dili Eğitimi Bölümü için tıklayınız