Erasmus Hibelendirmesi Hakkında Önemli Duyuru!

Sevgili öğrenciler,

Sizlerin de başvurup, yabancı dil sınavlarını belirlenen limitler göre sınavı geçtiğiniz ve bölüm koordinatörleriniz tarafından yerleştirmelerinizin yapıldığı son başvurudaki duyurumuzda belirttiğimiz üzere, bu yıl seçilen ve 2021-2022 akademik yılında gidecek öğrenciler; 2020 projesinden hibelendirilecek. Yani geçen yıl ile aynı hibe miktarlarını alacaklar. Duyuruda da bu miktarlar ilan edilmişti. Önümüzdeki yıl açılacak 2021 projeleri henüz resmi olarak ilan edilmeyen yeni hibe miktarlarına göre gerçekleşecektir.

2018-2019-2020 projelerinin süreleri, dünya genelinde yaşanan COVID-19 salgınından dolayı uzatılmıştır. Web sayfamızda belirttiğimiz gibi; öğrenim hareketliliği kapsamında 2020 projesinden 85 öğrencimiz yararlandı. Proje süresi uzatılınca da bu projede için yeniden başvuru açtık. Elimizde mevcut olan hibe ve talep ettiğimiz ek hibenin onaylanma oranına göre, bu başvuru döneminin öğrencilerini asil ve yedek diye ilan edebileceğiz. (16 bölüm hala yerleştirme listelerini ofisimize ulaştırmadı. Dolayısıyla sağlıklı bir hibe hesaplaması yapamıyoruz.)

2021-2027 yılları arasındaki yeni Erasmus Programı dönemi için ise; yeni açılacak programların ayrıntılarını ve var ise kural değişikliklerini içeren el kitabı ilan edilecek. Bu kurallar ve yeni program ayrıntıları da belli olduğu zaman, 2021 projesi olarak yeni başvuru açacağız. Bazı öğrencilerimiz bu konuda hibelerin 2020 projesine de aynı şekilde uygulanmasını talep eden e-postaların bize ve Türkiye Ulusal Ajansına göndermişlerdir. Türkiye Ulusal Ajansının konu ile resmi yanıtı için tıklayınız.

2021 projesine resmi başvurular, 18.05.2021 tarihi itibariyle tüm Avrupa’da toplanacaktır. Bu proje başvurularının sonuçlanması ve ülkeler bazında kuralların belirlenip ülkeler bazında el kitaplarının resmileşmesinin ardından, bu proje ile ilgili hibelerin üniversitelerin taleplerine göre dağıtılıp hibelerin aktarılması 2022 yılı içerisinde gerçekleşecektir. Dolayısıyla; öncelikle her ülkenin ve ardından her kurumun proje bütçesi belli olacaktır. Proje bütçesi belli olduktan sonra; yeni dönem hibe miktarları ve başvuru koşullarına göre hareketlilikler başlayacaktır. Tahminen 2021 yılı sonu ya da 2022 yılı başında 2021 projesi için başvuru açarız.

Bu yılın hibeleri konusunda çekinceleri olan öğrencilerimiz, 2020  Erasmus öğrenim projesinden vazgeçme dilekçesi vererek 2021 proje başvurusu açıldığı zaman başvurularını puan kesintisi olmadan yapabilirler. Bilginize.

İyi günler dileriz.